DIT gebeurt er met je huid als je reinigen vergeet!

2688 Views 6 Comments
DIT gebeurt er met je huid als je reinigen vergeet

Vergeet jij ook weleens om voor het slapen gaan je gezicht te reinigen? Meestal wanneer je heeeel moe bent, na een heftig avondje stappen of je bent gewoon even lui.. Na het lezen van deze 5 effecten zul je ‘t vast NOOIT meer vergeten! 😉 DIT gebeurt er met je huid als je reinigen vergeet! SHOCKING!

DIT gebeurt er met je huid als je reinigen vergeet:

1. Doffe, grauwe huidDIT gebeurt er met je huid als je reinigen vergeet

Als jij in dromenland bent dan vindt er keer op keer weer cel vernieuwing plaats. Dit houdt in dat de oude huidcellen naar de oppervlakte worden geduwd en er nieuwe cellen worden aangemaakt. Hierbij is een goede reiniging van make-up en oude huidcellen van groot belang. Want hopen deze cellen zich op dan krijg je een grauwe huid. Let maar eens op hoe fris je gezicht eruit ziet na een goede reiniging of gezichtsscrub! (Eens in de twee à drie weken een lichte scrub)

2. DrogeDIT gebeurt er met je huid als je reinigen vergeet huid

Wist jij dat je huid van nature ´s avonds het droogst is? Vandaar dat een nachtcrème vetter is dan een dagcrème. Daarnaast hydrateert je huid zichzelf als je slaapt. Heb je foundation, vuil enz op je gezicht dan gaat dit natuurlijk proces veel moeilijker!

3. Huid ontstekingen en infecties

Omdat je huid bedekt is door laagjes make-up is het heel belangrijk dat je deze elke avond goed reinigt met een reinigingsmelk. Gebruik daarna nog even een tonic voor de restanten die zijn blijven zitten. Doe je dit niet dan kunnen je poriën en klieren verstopt raken. Ben zuinig op je huidje anders heb je kans op rode bultjes of een geïrriteerde en vlekkerige huid.

4. HuidverouderingDIT gebeurt er met je huid als je reinigen vergeet

Elke dag zorgen vrij radicalen (veroorzaakt door o.a. luchtvervuiling) voor schade aan jouw huidcellen door oxidatieve stress. Het nare gevolg: huidveroudering! Deze oxidatieve belasting wordt o.a. veroorzaakt door je huid bloot te stellen aan vervuiling, wat in steden vaak voorkomt. Reinig je huid daarom elke dag grondig met goede huidverzorgingsproducten! Liefst tweemaal per dag. Een goede huidverzorging houdt 4 stappen in; reinigen, tonic gebruiken, verzorging en dagelijkse bescherming tegen UV stralen.

5. Puistjes

Het allerbekendste effect van slapen met make-up (foundation, concealer, poeder, blush enz) zijn puistjes. Deze zijn zoo vervelend en vallen behoorlijk op. Dat wil je dus liever voorkomen!

Wil jij meer beauty facts lezen zoals het artikel ‘DIT gebeurt er met je huid als je reinigen vergeet’? Check dan snel meer interesant beauty nieuws in mijn beauty blog. Volg je me trouwens al op instagram? xoxo Chantal

6 Comments
 • Martiena de Graaf

  Beantwoorden

  Jaa, soms heb ik totaaaaal geen zin om het te reinigen, maar je hebt me weer laten zien dat het toch wel erg belangrijk is! Bedankt!

 • Margon

  Beantwoorden

  Handige tips! Doordat mijn huid sowieso onrustig is draag ik eigenlijk nooit make-up, maar ook dan is een reiniging voor het slapen gaan erg goed.

  • Chantal Janssen

   Chantal Janssen

   Yes klopt helemaal Margon! Het liefst zelfs elke avond en ochtend je gezicht lekker reinigen voor het mooiste resultaat. xoxo Chantal

 • Sandra

  Beantwoorden

  Ik doe dat eigenlijk amper. Maar gebruik ook amper make-up. En wordt altijd maximaal 10 jaar jonger geschat… 🙂

  • Chantal Janssen

   Chantal Janssen

   Lucky you!! 🙂 Wist je dat je gezicht reinigen zonder dat je make up draagt ook heel goed is? xoxo Chantal

 • Danella

  Beantwoorden

  Ik vergat het vroeger wel eens, maar de laatste jaren hoort het bij mijn vaste ritueel. En dat is maar goed ook als ik dit lijstje zo zie haha.

Leave a Comment