Hoe word je snel bruin? 6 beauty hacks!

10929 Views 15 Comments
hoe word je snel bruin

Hoe word je snel bruin? Zonder te verbranden én natuurlijk goed beschermd tegen de zon. Lees snel de 6 beauty hacks! Onthoud wel dat de zon schadelijk is voor je huid en de kans op huidziektes als huidkanker vergroot. Een goede bescherming is essentieel!! Ik gebruik hiervoor o.a. Ambre Solaire Face Mist. Dé uitvinding, want deze kan zelfs gewoon over je make-up!

Hoe word je snel bruin?!

hoe word je snel bruin1. Zon aan het water

Aan het water word je veel sneller bruin, omdat water (en zelfs stranden) de uv-stralen weerkaatsen. Aan de andere kant zijn deze plekken gevaarlijker om te verbranden. Smeer je daarom ALTIJD in en vermijd te lange blootstelling aan de zon. Voor je dagelijkse vitamine D hoef je namelijk maar  15 tot 30 minuten zonder zonnebrand in de zon. In de zon tussen 12.00 t/m 15.00 is de UV-straling het sterkst. Mensen met huidtype 1 of 2 en kinderen dienen dan extra voorzichtig te zijn en uit de zon te blijven. Volwassen wordt aanbevolen om altijd met factor 30 in te smeren en kinderen met factor 50! Met mijn zoontjes zit ik altijd in de shaduw.

2. Scrubben

Hoe word je snel bruin? Met scrubben! Scrubben verwijdert dode huidcellen en maakt je huidje lekker zacht. Zo heb je voor het zonnen de oude huidcellen verwijderd word je huid sneller bruin.

3. Neem een duik!

Dit trucje werkt echt super goed. Zorg ervoor dat  dat je regelmatig een verfrissende duik in de zee of zwembad neemt en maak je huid nat! Door de weerspiegeling van water weerkaatst het zonlicht beter en zo versnel je het bruiningsproces. Heb je geen zwembad bij de hand? 😉 No worries, want ook een goed gevulde plantenspuit werkt!

hoe word je snel bruin4. Aftersun

Hydrateer je huid na het zonnen met een goede aftersun. Dit wondermiddel zorgt ervoor dat je huid goed is gehydrateerd en zorgt er tevens voor dat je opgebouwde kleurtje ook extra lang blijft zitten!

5. Zelfbruiner; smeren maar!

Of ga eens voor een zelfbruiner. Zo ben je super snel bruin en je hoeft je niet bang te zijn voor slechte zon invloeden!

6. Wortels en tomaten

Ga aan de wortels en tomaten! Deze groenten zorgen niet alleen voor een belangrijke vitamines boost, maar ook voor een mooie zomerse kleur. Er zit namelijk caroteen in en dit zorg ervoor dat je huid een bruinere kleur krijgt! Dus eten maar!

hoe word je snel bruinGoede zonbescherming ALTIJD!

UV straling is de allergrootste veroorzaker van huidziektes en huidveroudering. Goede bescherming is dus essentieel! Smeer jezelf altijd 20 minuten voor blootstelling aan de zon in. Daarnaast minimaal 1 x per twee uur en elke keer nadat je hebt gezwommen! Hoe lang je veilig in de zon mag zitten hangt af van je huidtype en de zonkracht. Wil je weten hoe lang jij met jouw huidtype mag zonnebaden? Lees daar hier meer over!

New: Ambre Solair Face Mist

Er is nu ook dé oplossing voor wanneer je een dagje met make-up goed beschermd de zon in wil! Ambre Solaire Sensitive Advanced Protecting Hydrating Face Mist SPF50 van Garnier! Dit is het allernieuwste on-the-go dagelijkse zonbescherming product van Garnier en echt een uitvinding. Deze handige spray beschermt niet niet alleen tegen de schadelijke UV-A en UV-B stralen, maar daarnaast ook tegen de vervelende effecten van luchtvervuiling. Tevens geeft deze spray 24 uur hydratatie. Deze city mist is ook heel geschikt om over je dagelijkse make-up te dragen en werkt super snel. Een paar keer sprayen en je gaat altijd beschermd de deur uit!

Wil je meer handige beauty hacks ontdekken op vragen zoals hoe word je snel bruin? Lees dan veel meer nieuwtjes in mijn beauty blog! Of geniet van fashion inspiratie in mijn fashion blog!

 

15 Comments
 • Daphne

  Beantwoorden

  Goede tips! Zoutwater en zon zijn een magische combi ?

 • Lonneke

  Beantwoorden

  Goede tips en van sommige wist ik het al. Ik scrub altijd mijn huid en smeer me altijd in met factor 50.

 • Kirsten

  Beantwoorden

  Goeie tip van die plantenspuit! 🙂 Een zwembadje op m’n balkon vind ik namelijk wel echt iets te veel van het goeie hahaha.

  • Chantal Janssen

   Chantal Janssen

   Hihihi.. Dat kan ik me voorstellen Kirsten!! Plantenspuit doet gelukkig ook wonderen tijdens de hitte. 😉

 • jonna@burgertrutjes

  Beantwoorden

  Ken deze tips nog niet, behalve dan het scrubben. Ik scrub mij een ongeluk :’)
  Alles voor een mooi, egaal kleurtje

 • anne

  Beantwoorden

  Goeie tips! Vooral #6 tomaten (naast komkommer, druiven en ander fruit) staan hier met het warme weer altijd, maar denk dat ik er nu ook maar wortel naast zet 😉

 • Sandra

  Beantwoorden

  Ik ken deze tips inderdaad. Ik zou alleen mensen afraden om zelfbruiner te gebruiken in combinatie met ook zonnen. Je krijgt daar vaak een gek kleurtje van.
  Verder zon ik zelf verder nooit. Het kan me eigenlijk geen biet schelen of ik bruin ben of niet… Haha 😉

  • Chantal Janssen

   Chantal Janssen

   Klopt Sandra. Wil je het liefst met een kleurtje gaan zonnen (als je nog wit bent) dan kun je het tanning product het best de avond van te voren aanbrengen voor het mooiste resultaat. En helemaal gelijk hoor! Ik trek ook gewoon lekker een rokje aan met warm weer als ik nog niet super bruin ben. Het zou bizar zijn om zwetend in lange broek rond te lopen, omdat ik nog niet voldoende zon heb gezien. Hihi..

 • Neverdullmoments

  Beantwoorden

  Haha wat grappig, die wortels en tomaten! Scrubben vind ik ook een goeie, dat ga ik even wat vaker doen.Dankje voor de tips!

 • Elke

  Beantwoorden

  Goede tips, ik moet misschien nu vaker een duikje nemen.;)

 • Ana Rita

  Beantwoorden

  Ik heb huidtype 3, na vijf minuten in de zon liggen ben ik al bruin geworden. Toch volg ik deze tips wel, want hou ervan om zo bruin mogelijk te worden (nadat ik me goed heb ingesmeerd uiteraard)!

  • Chantal Janssen

   Chantal Janssen

   Ahhh dan heb je geluk! Bij mij met huidtype 2 werkt dat helaas niet zo snel. 😉

 • Madelon Eugelink

  Beantwoorden

  Goede tips hoor! Wortels en tomaten ben ik nooit zo’n fan van. Ik ken iemand die worteltabletjes ervoor had om bruin te worden. Nou t was net een wortel haha

  • Chantal Janssen

   Chantal Janssen

   hahahaha… Gelukkig dat ik die tabletjes dan niet gebruik. 😉

 • Sandra

  Beantwoorden

  Oh, dat wist ik nog niet. Ik ga morgen naar het strand, ik zal de wortels meenemen! Lekker!? Bedankt voor de tips!

Leave a Comment