Make up do and don’ts!

1446 Views 1 Comment
banner-chanel

Elke begin van een seizoen vraag ik mezelf af wat nu echt de make up do and don’ts zijn. Daarom ook voor jullie een handig lijstje. Want ja.. Bijna elke vrouw is er mee bezig en de don’ts skippen we liever!

Foundation

5555

DO:  Gebruik mooie make-up kwasten om je foundation aan te brengen.. De kwasten zijn een echte hype en horen definitely bij de make up musthaves. Door je foundation aan te brengen met een kwast of de speciale beauty blender zorg je ervoor dat de foundation over je gehele gezicht mooi verdeeld is, goed dekt en je krijgt er geen maskertje van. Hihi.. Bij de liqued foundation werkt dit het beste. Vergeet overigens niet je blender en/ of kwasten goed nat te maken.

DON’T: Je foundation met je vingers aanbrengen.. Sommige vrouwen doen het nog steeds omdat dat de snelste methode is. Maar het is eigenlijk helemaal niet goed voor je huid. Nee echt niet… Dit komt omdat je handen allerlei bacteriën mee dragen en je smeert het allemaal samen met de foundation op je gezicht. Ook zit de foundation uiteindelijk meer op je handen dan op je gezicht! Al gauw wil je dan nog een laagje met je handen erop smeren om het toch meer dekkend te maken, maar daar wordt het ook niet beter op…

| Een kwast of beauty blender zorgt er tegelijkertijd, dus ook voor dat je minder foundation hoeft te gebruiken. |

Brushes & beauty blendermake up do and don'ts

DO: Zorg ervoor dat je zeker om de tijd even je kwasten en beauty blender goed schoonmaakt.. Aangezien je elke dag zo’n kwast of beauty blender gebruikt, brengt het ontzettend veel bacteriën met zich mee. Door steeds een vieze kwast te gebruiken, maakt het je make-up er ook niet mooier op. Je kunt deze schoonmaken met wat water & zeep, maar je hebt ook speciale items om je brushes mooi schoon te maken! Shop deze gewoon bij de Kruidvat, Etos of een andere plaatselijke drogist. Zorg er wel voor dat je brushes goed droog zijn voordat je ze weer gaat gebruiken.

121221225make up do and don’ts: Eyes & brows

DO: Een mooie mascara of oogschaduw zorgt ervoor dat je ogen mooi gaan stralen.. De trend van dit seizoen is veel kleuren gebruiken of juist een donkere gothic look. Wil je graag die perfect wing hebben maar lukt het niet altijd? Een liquid eyeliner en wat plakband helpt je daar al snel bij. Plak het gedeelte af waar je de wing wilt hebben en ‘kleur’ het in met de eyeliner. Vervolgens trek je de lijn door tot aan je ooghoeken, en tadaaa, je hebt een mooie wing!121212121

DON’T: Maak je wenkbrauwen niet te dik.. De trend van deze tijd is vooral, hoe neutraler hoe beter! Vorig jaar zag je veel duidelijke getekende wenkies, maar nu is dat niet meer de eerste trend. Een beetje bijkleuren is zeker niet erg want ze mogen nog steeds opvallen, maar ga geen gekke vormen bijtekenen of ze veel donkerder maken. Neutral above it all!

DON’T: Maak je oogschaduw niet te druk en gebruik niet te veel verschillende kleuren.. Een aantal mooie kleuren combinaties zijn helemaal hip, maar zorg er wel voor dat het allemaal bij elkaar past. Een mooie overloop in kleuren, zorgt voor big & bright eyes!

Wil je graag meer handig beauty advies en make up do and don’ts? Lees nog veel meer handige tips & tricks in mijn beauty blog.

Fotobronnen: Uitgelichte foto; Your Fashion Avenue, foto 2; instagram; @maccosmetics, foto 3; Your Fashion Avenue, foto 4; instagram; @lorealmakeup, foto 5; instagram; @maccosmetics

 

1 Comments
  • Anouk van Dam

    Beantwoorden

    Super handige tips, altijd handig hihi! ?

Leave a Comment