Make-up trends lente zomer 2017!

2732 Views 10 Comments
make-up trends lente zomer 2017

Ja, de nieuwe make-up trends lente zomer 2017 zijn bekend! Met deze prachtige make up looks steel je héél gemakkelijk de show. De trends zijn super divers; kies voor een look die echt bij jou past! 

Make-up trends lente zomer 2017

1. All about the natural look

In 2017 gaan we de focus nog meer op natuurlijke schoonheid leggen dan in het najaar van 2016. Sinds een aantal jaar vinden we het steeds belangrijker om gezond te eten en veel te bewegen. Door veel water te drinken ( o.a. 2 á 3 liter per dag) zijn huid, haar en nagels op z’n mooist. Dit helpt je om een prachtige natural look te creëren. Wil je toch liever wat make-up op gezicht? Doe dan een getinte dagcreme of lichte foundation op je gezicht.

2. Kleuren krijgen meer kleur!make-up trends lente zomer 2017

Blushes zijn in de make-up trends lente zomer 2017 rozer of hebben diepere oranje tinten. Oogschaduw en eyeliner wordt feller en krijgt meer kleur. Ook de lippen mogen opvallen! De zomerse kleurtjes gaan knallen in 2017 en daar zijn wij in ieder geval blij mee! Om sprankelende ogen en heftige blushes op te brengen komen er meer diverse tools op de markt. Hierdoor wordt het eindresultaat nog mooier.

3. H20 + waterproof

In 2017 zijn er steeds meer producten op waterbasis verkrijgbaar. Denk dan bijvoorbeeld aan gelcolors voor de nagels. Hydratatie blijft natuurlijk het aller belangrijkste voor je lichaam. Ook worden er make-up tools gemaakt die beter tegen vocht kunnen en de make up langer blijft zitten! Geen uitlopende foundation meer in de regen, hihi.

make-up trends lente zomer 20174. Statement lips

In de winter waren de donkere kleurtjes dé trend. Nu mogen de lippen nog groter, feller en opvallender! Werk met liners, poeders en lipplumpers (lip vergrotende stiften). Daarnaast zijn veel glitter en gloss zijn de echte trends dit voorjaar. Tevens is het in 2017 een trend om alleen je lippen te stiften en de rest van je gezicht neutraal te houden. Ga voor één opvallende kleur, denk aan rood, roze, bruin of toch die gothic look met zwarte lippen. Deze zomer kun je alle kanten op met de kleuren!

5. Natural brows

Ja, ook de wenkbrauwen mogen weer helemaal eigen zijn. Zeg maar bye bye tegen die getekende wenkies en hello natural beauties! Heb je een aantal lichte plekjes bij wenkbrauwen of staan je haartjes alle kanten op? Gebruik dan een wenkbrauw potlood en teken de lichte plekjes een beetje in. Vervolgens ga je met een transparante (of kleurige) gel over je wenkbrauwen om ze mooi in shape te krijgen.

6. Glanzende liquid eyelinemake-up trends lente zomer 2017

Voor een avondje stappen hebben we de extreme donkere look bij de ogen. We gaan niet meer voor de matte look, maar voor glanzende in 2017. Een liquid eyeliner is dus niet te missen in je voorraad. Ook mag een oogpotlood weer gebruikt worden.

7. Match it all together

Dit keer gaan we voor één geheel. Alles moet dus met elkaar gaan matchen in 2017. Dezelfde kleur oogschaduw, blush en lipstick it is!

make-up trends lente zomer 20178. Pink everywhere

Ja, je leest het goed. PINK! Dé favo lente/ zomer kleur. Heb je een voorliefde voor roze? Lucky you! De kleur roze wordt namelijk de nieuwe nude van 2017 en één van de make-up trends lente zomer 2017. YAAY!!

9. Shine bright

Let’s sparkle! Op de lippen en wangen gaan we veel glitters gebruiken. Zo mogen de ogen weer shinen met de metallic lids! Deze trend is een voortzetting van de glossy look die we in het najaar van 2016 zagen.

make-up trends lente zomer 201710. Less shaping

De contour en shaping trend wordt subtieler! Lente/ zomer 2017 komt meer de nadruk op highlighten van je sterke punten. Contouren met donkere kleuren zien we veel minder. Persoonlijk hou ik meer van de neutrale look, dus love it!

Blijf je graag op de hoogte van alles omtrent beauty? Ik praat je graag bij in mijn beauty blog over belangrijke beauty facts en de aller hotste trends! Tevens komen onderwerpen over fashion en lifestyle aan bod!

Bronvermelding: uitgelichte foto Your Fashion Avenue, foto 1 instagram L’oreal, foto 2 Pexels, foto 3 Instagram Maybelinne, foto 4 Instagram L’oreal, foto 5 Chanel.

10 Comments
 • Marielle

  Beantwoorden

  Ik vind gekleurde mascara een tof extra effect!

 • Jill

  Beantwoorden

  Jammer dan roze en metallic weer inkomen. Ik vind dat toch wel het minst op het gebied van make-up. Voor de rest ben ik zeker voor de natural look, niet te veel, maar ook niet te weinig. Hier op Curacao kan ik niet anders dan natural, want anders ziet het over de top eruit.

 • Sandra

  Beantwoorden

  Yay, roze! Dat staat mooi bij mijn groene ogen… 😉

 • Fallon

  Beantwoorden

  Genoeg water drinken is inderdaad erg belangrijk, maar echt lastig om daadwerkelijk te doen. Ik heb een tijdje zo’n app gehad, maar daar werd ik ook knettergek van haha.

 • Thomas

  Beantwoorden

  Heb even rond zitten neuzen op je blog. Leuke onderwerpen, een fijne schrijfstijl en een overzichtelijke layout!

 • Kyara

  Beantwoorden

  Die mascara ziet er zo tof uit!

 • Mickey

  Beantwoorden

  Die blauwe mascara vind ik echt fantastisch! En felle lippen houdt ik ook van. Een beetje minder foundation mag dus gewoon weer, dan komen mijn zomer sproetjes ook leuk uit! Ik vind het een leuke trend deze keer!

 • Sophie

  Beantwoorden

  Vind die mascara wel heel
  Cool!

 • Sjira

  Beantwoorden

  Jammer dat mijn ogen altijd zo gaan tranen van mascara. Dat had ik al vanaf dat ik ergens in de 20 was. Ik was zelf ook altijd dol op blauwe mascara. Gave kleur. Heb jij tips tegen de tranende ogen? Verder ben ik niet zo van de make-up, maar mascara vind ik echt mooi.

  • Chantal Janssen

   Chantal Janssen

   Hi Sjira, waarschijnlijk heb je dan geïrriteerde ogen door de mascara. Dit kan komen door de stoffen die in de mascara zijn gebruikt.Je kunt dan het beste een anti-allergeen mascara gebruiken! Probeer heel voorzichtig eerst een beetje mascara bij één oog uit om te testen hoe je hier op reageert. Ga vooral niet wrijven als ze jeuken, want daarmee wordt het erger en kun je zelfs je hoornvlies beschadigen. Heel veel succes met het zoeken naar de juiste mascara!! Lfs, Chantal

Leave a Comment