7 tips voor gezonde, mooie sterke nagels!

2907 Views 4 Comments
mooie sterke nagels

Ahhhh.. Wat mis ik mijn mooie gelnagels! Helaas moest ik vaarwel zeggen tegen m’n lange en perfect gelakte gelnagels door een te drukke planning. Maar de vraag is; hoe lang kan ik ze missen? Hihi.. Voor een vrouw zijn verzorgde nagels een must! Hierbij tips en tricks hoe je zelf mooie sterke nagels krijgt! Of ga je toch voor de nagelstyliste. ūüėČ

De almooie sterke nagelslerbeste verzorging

Base coat; heb jij ook wel eens last van verkleurde nagels? Dit verschijnsel komt opzetten indien je TE lang nagellak draagt. Dagen/ weken achter elkaar, zonder base coat. Met een base coat voorkom je lelijk gele nagels en tevens helpt dit ook om je nagels sterk te houden!
Nagel verharder; tevens kun je eventueel een nagel verharder gebruiken om je nagels extra te versterken.
Nagelriemolie; tenslotte verzorg je de nagelriemen goed door gebruik van nagelolie. Als ze zijn ingesmeerd worden ze zacht en kun je ze gemakkelijk terug duwen.

Vijlen

Mooie sterke nagels cre√ęer je door regelmatig vijlen. Zo hou je alle nagels op gelijke lengte en in de juiste vorm. Kies altijd voor vijlen in plaats van knippen. Dit zorgt voor sterkere nagels op de lange termijn. Daarnaast heb je ook een grote diversiteit in vijlen.

Soorten vijlen:nagelstyliste

 • Metalen nagelvijl; deze vijl wordt afgeraden, omdat ze erg hard is. Hierdoor heb je een ¬†grote kans dat de nagels beschadigen.
 • Nagelvijlen van karton of hout zijn veel beter en stukken goedkoper.
 • Glasvijl; een duurdere soort maar deze slijt niet. Na eenmalig aanschaffen ben je dus klaar! Met deze vijl kun je niet op en neer vijlen, maar enkel in √©√©n richting. Veel beter, want door de ‘zaagbewegingen’ kan je nagel sneller beschadigen en zeer hygienisch. Want je kunt hem gemakkelijk schoonhouden. Een nadeel is dat de glasvijl sneller breekt √©n je moet hier al sterke nagels voor hebben!

Gemooie sterke nagelslnagels

Wil je echt super sterke nagels? Probeer dan eens gelnagels bij de nagelstyliste. Ze blijven 2 tot 3 weken zitten en je hoeft nergens meer naar om te kijken. Alleen¬†naar je mooi, verzorgde nagels! ūüėČ Daarnaast kun je tegenwoordig ook zelf met gellak aan de slag. Nadeel hiervan is de lange opbrengtijd en laat snel los, voordeel zijn de lage kosten.

Mooie sterke nagels met vitamine B

Neem een schoonheidspilletje! Van sommige meiden hoor ik dat ze supplementen  voor een mooie huid, haren en nagels innemen. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar waarom niet. Proberen kan denk ik geen kwaad. Of eet gewoon vitamine B! Net zo gemakkelijk en gezond. Dit zit in vlees, melk, brood, spinazie, bananen, noten en sojabonen.

Laat je nagels ademen!mooie sterke nagels

Net als jezelf hebben je nagels ook voldoende zuurstof nodig. Laat je nagels tussen 2 lakbeurten, dus ook altijd even een paar dagen luchten. Gebruik dan ook geen base coat.

Remover zonder aceton

Gebruik altijd een remover zonder aceton. De standaard remover met aceton droogt je nagels uit en hierdoor worden ze zwakker en breken sneller.

Handenbadje

Neem regelmatig een handenbadje. Dit is heel gemakkelijk. Zet een kom warm lauw/ warm water neer met een paar druppels olie erin en genieten maar! Eventueel daarna even scrubben en lekker insmeren met een handcrème.

Wil je meer beauty facts en beauty trends lezen? Kijk snel verder in mijn beauty blog. Of lees ook het artikel over nageltrends!

 

4 Comments
 • Charel

  Beantwoorden

  Ik moet echt meer aan mijn nagels doen! Bedankt voor je fijne tips hihi! Ga meteen aan de slag met vijl en een lekkere handcrème!

 • Nathalie

  Beantwoorden

  Wat een handige tips ik ga ze zeker eens testen want ik heb niet zulke sterke nagels!

 • Kirsty

  Beantwoorden

  Fijne tips! Ik heb geluk dat ik van nature best sterke nagels heb die snel groeien, maar ik zou ze wel weer wat vaker mogen lakken. Tegenwoordig doe ik dat eigenlijk alleen voor als ik naar een feestje ga.

 • Marielle

  Beantwoorden

  Handige tips, gelukkig heb ik van mijzelf sterke nagels!

Leave a Comment