De bekendste fashionbloggers in Nederland

2708 Views 0 Comment
de bekendste fashionbloggers in Nederland

Fashion blog en beauty blogs zijn razend populair! Ze komen werkelijk overal vandaan; internationaal of uit ons Nederlandse kikkerlandje. Want ook in Nederland hebben we creatief blogtalent. Maar wat zijn nu de bekendste fashionbloggers in Nederland? Welk mode blog heeft de meeste invloed? In dit artikel vind je mijn 12 favo fashion bloggers! Fantastische fashion bloggers die zeer succesvol zijn in Nederland.

De bekendste fashionbloggers in Nederland

Bloggers zijn niet meer weg te denken uit de modewereld. Ze posten wekelijks/ dagelijks artikelen met onderwerpen over fashion, beauty en lifestyle. Deze talenten hebben gigantische maandelijkse bezoekers op hun blog en miljoenen tot duizenden volgers op social media. Vliegen de hele wereld over voor opdrachtgevers en zitten front row bij fashion shows en catwalks! Maar wat zijn nu echt dé toonaangevende en bekendste bloggers? Onderstaand vind je de bekendste fashionbloggers in Nederland…

fashion bloggersNegin Mirsalehi

Negin Mirsalehi is inmiddels wereldwijd bekend met haar mode- en lifestyleblog. Ze begon naast haar studie International Business Management en binnen twee maanden had ze al 50.000 volgers op Instagram! Binnen een half jaar groeide dat naar een miljoen volgers en inmiddels zijn dat 3,1 miljoen volgers. Negin reist de hele wereld rond voor haar blog, heeft samenwerkingen met fantastische merken, krijgt modellenwerk en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften, online en in tv programma’s.

Lizzy van der Ligtfashion bloggers

Lizzy van der Ligt begon haar blog met als doel om andere meiden te inspireren, maar al snel ging het om haar persoonlijke stijl en outfits. Lizzy werkt samen met onder andere Forever21 en Levi’s. Naast haar blog werkte ze eerst als stylist voor Scotch & Soda en nu is ze hoofdredacteur van Vogue Paris. Way to go!

fashion bloggersStyleScrapbook

Andy Torres is de ontwerper van StyleScrapbook. Deze Mexicaanse fashionista woont in Amsterdam. Andy begon al in 2007 met haar mode blog, in die tijd waren blogs nog niet zo bekend en was het vrij uniek om te bloggen. StyleScrapbook heeft haar veel opgeleverd! Ze reist regelmatig voor projecten naar het buitenland en is host voor mode-evenementen en televisieprogramma’s.

Linda Tol

fashion bloggers

Blogger Linda Tol is ook één van de bekendste fashionbloggers in Nederland. Deze fashionista weet met haar jongensachtige looks en androgyne stijl altijd op te vallen. Het is dan ook niet gek dat je haar spot in een Italiaanse Vogue, Spaanse Harper’s Bazaar of Franse Marie Claire. Ze begon als lifestyle hunter en tegenwoordig ruilt Linda Amsterdam steeds vaker in voor Milaan! Onder andere voor haar bijdrage aan de Italiaanse Glamour.

 

Queen of Jetlagsinsta noor

Noor de Groot vloog heel de wereld over. Omdat ze op de prachtigste plekken komt én heel erg stylish is, besloot ze in 2013 een platform in de vorm van een blog op te starten. Dit was een goede keuze! Inmiddels heeft ze 202k volgers op instagram en is haar blog wereldwijd bekend. Ze heeft samenwerkingen met Vogue, WhoWhatWear, Amayzine, Fashionchick en andere toonaangevende websites.

insta cocorosasCocorosa

Het dromerige blog vol tutu’s, glitters en pasteltinten is eigendom van de Nederlandse Chantal van der Meijden, die inmiddels in New York woont. Cocorosa bestaat uit posts van outfits, stijlemuzes, DIY en tutorials.

Moderosa  

Haar stijl is minimalistisch, basic en clean,
en Roos van Dorsten insta moderosa
heeft een voorliefde voor zwart en wit.  Ze is gek op het combiner van designer labels met high-street fashion. Deze bekende fashion blogger volgde verschillende mode-opleidingen en werkt naast haar blog ook nog in een modezaak.

 

insta jolielotJolieLot

Marlot Willems begon haar met haar Instagram account  in 2015. Ze wilde daarna meer met haar volgers delen en begon daarom een fashion blog. Op haar blog vind je post over fashion, hotspots en beauty.

 

Raspberry & Rouge insta rebecca

Rebecca Laurey is de fashonista achter het blog Raspberry & Rouge. Hier deelt ze haar ervaringen op het gebied van fashion, lifestyle en reizen. Raspberry & Rouge bestaat sinds 2011. Rebecca was namens Nederland het gezicht van Topshop bij Zalando en ontwierp zelfs een eigen tas voor het tassenmerk O My Bag!

 

insta charlotteThe Fashion Guitar

Fashion Guitar is de blog van Charlotte Groeneveld. Deze blogger komt van oorsprong uit Nederland, maar woont tegenwoordig in New York! Als blogger de beste plek om te wonen, zegt ze in haar blog. Eerder leefde ze vier jaar in Londen. Ze heeft samenwerkingen met gave merken en haar stijl is minimalistisch. Ze mixt dure merken gemakkelijk met kleding van Zara en H&M.

 

Love Aestheticslove aesthetics insta

Ivania startte in 2005 en sindsdien is haar blog uitgegroeid tot een unieke, onderscheidende website. Ze kenmerkt zich door haar minimalistische, futuristische stijl en focust zich niet alleen op fashion, want op Love Aesthetics kun je terecht voor beauty, interieur, plaatsen en de DIY’s. Momenteel levert ze een wekelijkse bijdrage aan de Nederlandse Vogue online.

Chapter Friday

YYaraara Michels een professionele blogger. Ze begon in 2009 met haar blog en is inmiddels een all-round business chick, heeft diverse awards gewonnen en werkt freelance als schrijver voor ELLE. Tevens geeft ze blogging masterclasses en is een ervaren spreker omtrent online onderwerpen.

Womanistical

Womanistical  is een blog voor vrouwen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Denk aan de nieuwste trends op het gebied van beauty, fashion & lifestyle. Daarnaast vind je er ook reisverhalen, shopping tips en handige aanbiedingen. Bouchra (22 jaar) is de eigenaresse van dit leuke blog! Ze heeft een passie voor schrijven en fotograferen. Haar lijfspreuk: “ No beauty shines brighter than that of a good heart.” 

Fotobronnen: foto 1: Instagram Negin, foto 2: Facebook Lizzy van der Ligt, foto 3: Instagram Stylescrapbook, foto 4: Instagram Linda Tol,  foto 5: Instagram Queen of Jetlags, foto 6: Instagram Cocorosas, foto 7: Instagram Moderosa, foto 8: Instagram Jolielot, foto 9: Instagram Rebecca Laurey, foto 10: Instagram thefashionguitar, foto 11: Instagram Love Aesthetics, foto 12 www.chapterfriday.nl, uitgelichte foto: instagram Negin.

 

0 Comments

Leave a Comment