Woontrends 2016: laat je inspireren!

1382 Views 0 Comment
woontrends 2016

Woontrends 2016. Dit is een veelbelovend jaar op het gebied van wonen. Er zijn uiteenlopende trends gesignaleerd. Heb je binnenkort vakantie en wat extra tijd? Doe vandaag bij Your Fashion Avenue fijn interieur advies op en ga bij je thuis aan de slag. Lekker klussen geeft voldoening én je interieur meteen een goede boost. Met leuke, kleine veranderingen creëer je gemakkelijk een nieuwe look én een fijne sfeer in huis.

De woontrends 2016 voor jou op een rijtje!

wtRond en ovaal

In 2015 kwamen deze vormen al een beetje terug in de woonaccessoires, maar in 2016 is dit nog meer en maken de rode en ovale vormen een come back! Van bijzettafeltjes, accessoires en vloerkleden. Erg handig, want ronde vormen nemen mindetumblr_o7d4f2ROIC1tpta6do1_500r ruimte in beslag.

Poeder- en nude tinten

De zachte, roze kleuren komen weer helemaal terug in 2016. Yay! Deze kleur is erg mooi, warm en lief. Je kunt het goed combineren met andere kleuren als wit, grijs en taupe.

tumblr_o39634yVE91qm2vrdo1_500Marmer

Marmer is hip en helemaal terug van weggeweest! Je ziet de marmertrend veel terugkomen in het  interieur. Marmeren onderdelen in meubilair en marmer accessoires zijn helemaal in. Denk aan keuken accessoires zoals een snijplank van marmer of een cool bijzettafeltje met marmer blad.

Plantenfoto wt

In 2016 is het de trend dat iedereen de natuur naar binnen haalt. Meer groen en planten in huis. Het groen van de planten in je huis geeft een rustige vibe en de extra zuurstof is mooi voor je gezondheid. Maar je ziet niet enkel alleen groene planten, de groene kleur komt overall veel terug in woonaccesoires! Denk aan accessoires in mosgroen en meubels in donkergroen. Vetplanten, waaronder de cactus is helemaal hip! Zet hem bijvoorbeeld in een glazen kistje met metalen randen op een dressoir of kies voor een vet plantje onder een stop.

thedailyladyGehaakt en gebreid

Een andere mooie woontrend in 2016 zijn gebreide en gehaakte woonaccessoires. Het geeft een warme en gezellige look en feel in huis. Gebreide poefs en gehaakte kussens zijn bijvoorbeeld helemaal geweldig. Ze brengen een gezellig en knus gevoel in de woonsfeer. Ook zijn deze kussens erg geschikt voor de koudere dagen. Of denk eens aan een hippe gebreide poef. Zo creëer je gemakkelijk extra zitplaatsen en het staat super fashionable.

Wat vind jij van deze woontrends voor 2016? Geniet van deze stylingtips en laat je inspiratie en creativiteit lekker gaan! 🙂

Fotobronnen: foto 1: refinery29, foto 2: Tumblr skogsbergsmart, foto 3: Tumblr skogsbergsmart foto 4: refinery29, foto 5: thedailylady, uitgelichte foto: thedailylady

 

 

0 Comments

Leave a Comment