Accessoires trends 2018 | Maximaal! Luxe! Verfijnd!

6266 Views 8 Comments
accessoires trends 2018

Accessoires zijn de finishing touch bij elke look. Vandaag informeer ik jullie over de nieuwste  accessoires trends 2018! Lees alles over de trends voor 2018 in mode accessoires en sieraden. De grootste verandering is dat we sinds lange tijd weer veel maximale accessoires in het modebeeld terug zien. 

Accessoires trends 2018:

0787F051-98DC-4A7A-B14F-20EABFA9BE571. Accessoires; luxer, groter en verrijkt met mooie applicaties

Er is veel aandacht voor mode accessoires en sieraden. High fashion ontwerpers gaan voor massief, groot, lang en weelderig. De sieraden zijn maximaal: grote oorbellen, massieve armbanden en ringen met vaak een eenvoudige vorm. Kettingen met hangers en grote medaillons. Door fashionable haarbanden trend zien onze kapsels er ook meteen goed uit. Van hoofdbanden tot haarbanden; ze zijn terug van weggeweest. Maar nu luxer, groter en vaak bezet met mooie stenen, glitters, kralen, bloemen en parels. Glitter! Sparkle! Shine!

2. Sjaals van fake fur

We zien sjaals van dikke wol of, helemaal 2018, van zacht namaakbont. Ook hierbij geldt hoe groter hoe beter. Met de gedachten dat de accessoire voor buiten mooi, maar vooral ook heerlijk warm en beschermend moet zijn. En niet alleen de sjaals maar ook mooie mutsen en handschoenen. Faux fur boa’s worden komende winter zowel bij buitenkleding als bij een mooie jurk of trui gedragen, binnenshuis. Helemaal nieuw is de lange handschoen, met een lengte tot aan de elleboog of hoger. En dan niet als buitenkleding maar juist gecombineerd met een jurk of trui met een korte of driekwartmouw. Draag óver deze handschoenen een grote armband en het effect is maximaal. Super elegant. De manier om een bestaande outfit extra allure te geven.

3. De riem mag weer gezien worden

Ook de broekriem mag weer gezien worden. Gemaakt van alle mogelijke materialen: velvet, bont, stof en leer. Met een mooie gesp, bezet met stenen of enkel met een eenvoudige knoop. Draag de riem als broekriem maar ook weer over een jurk of trui. Opvallend is de terugkeer van de Opriem; een stijlvolle riem om je middel. Deze riem die we op taillehoogte dragen, mag zowel dun als dik zijn. De riem kan om een jurk, jumpsuit of blouse. Maar zeker ook om de jas. Draag ‘m buiten en accentueer slim jouw taille. Mooi!

4. Verfijnde accessoires

9A53AE86-DE92-4832-9EC4-1D644D7D46A9Van alle tijden zijn de verfijnde accessoires, accessoires die jouw outfit versterken maar niet alle aandacht opeisen. We zien tere stoffen met mooie dessins. Is jouw outfit spectaculair? Onderstreep dit dan met rustige, mooie sieraden. Sieraden die jouw outfit versterken en niet alle aandacht opeisen. Denk aan mooie colliers en armbanden bij elkaar gecombineerd. Uitzondering hierbij is de choker: die moet nog steeds enkel en verfijnd zijn, hier worden geen concessies aan gedaan. Naast geraffineerde sieraden zien we voor komende winter de dunne sjaal die vrijwel bij elke look kan worden gedragen. Draag de sjaal deze winter eens, met een knipoog naar de 50-er jaren, als hoofddoek bij jouw outfit. Of bindt de sjaal om jouw staart of vlecht. Super vrouwelijk! Stem de kleur en/of print van op elkaar af en het plaatje is compleet.

Processed with VSCO with a5 preset

5. Handtassen in opvallende kleuren & materialen

En last, but not least, want we zijn er weg van: de tas! Tassen mogen weer klein en handzaam zijn, maar zeker niet onopvallend. Fantastisch deze winter zijn de handtassen met een bloemendessin, vaak in sprekende kleuren. Niet te groot en heel geschikt als eyecather. Dat geldt ook voor de tas in velvet, fur faux, in gedekte of juist opvallende kleuren. Bijzonder chique. Ga je dan toch voor groot kies dan leer met mooie accenten. Opvallende sluitingen, aparte hengsels of bewerkingen. De kleuren voor 2018 zijn naast zwart, bruin en rood.

Blijf je graag op de hoogte van de allerlaatste trends, net zoals dit artikel ‘accessoires trends 2018’ of doe je graag mode inspiratie op? Ontdek meer interessante fashion artikelen bij fashion blog Your Fashion Avenue!

Uitgelichte foto en foto 1: Your Fashion Avenue. Tas Becksondergaard, oorbellen Camps & Camps, foto 2 Becksondergaard, foto 3 Your Fashion Avenue.

8 Comments
 • Vera

  Beantwoorden

  Yay voor faux fur, zelf heb ik er een mooie bruine jas van en ik ben er helemaal verlieft op. Wat ik ook erg mooi zijn de opvallende tassen.

 • Adine @ LekkerLevenMetminder.nl

  Beantwoorden

  Ik vind dat tasje echt superleuk! Eens kijken of ik dat ergens kan vinden 🙂 Het merk ken ik niet, maar als ze zulke mooie dingen maken, is het vast het nakijken even waard!

  • Chantal Janssen

   Chantal Janssen

   Hi Adine, Beck Söndergaard is een Scandinavisch label. Ik heb deze eyecather van de boetiek Pinok te Venlo. Je zou even kunnen bellen dan kunnen ze het voor je opsturen. Liefs, Chantal

 • Rosita

  Beantwoorden

  Wat een leuke accessoires! Eigenlijk draag ik die niet zoveel soms een paar oorbellen en een armband. Ook qua tassen heb ik maar weinig. Ik neem vaak m’n rugzak mee uit praktisch oogpunt. Soms wel jammer, maar ja. Ik zal er vanavond eens wat meer werk van maken, dan vier ik mijn verjaardag.

  • Chantal Janssen

   Chantal Janssen

   Thanks!! Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Heb je een mooie look met accessoires kunnen maken? Lfs, Chantal

 • nicole orriens

  Beantwoorden

  De sjaals van fake fur vind ik erg leuk. En vaak zijn ze ook nog eens lekker warm.

 • Daniëlla

  Beantwoorden

  Ik ben niet zo van de accessoires, maar die oorbellen vind ik toch wel erg gaaf!

 • Hanneke

  Beantwoorden

  Gave accessoire trends! De tas en oorbellen zijn prachtig. Ik hou wel van deze opvallende en maximale trends.

Leave a Comment