Fair fashion MYOMY lanceert Positive Icons!

4360 Views 11 Comments
fair fashion

Een paar weken terug kreeg ik de uitnodiging voor een feestelijke lancering van de Positive Icons campagne van fair fashion merk MYOMY! Een high end tassenmerk. De fantastische show werd gepresenteerd door actrice en duurzame fashionista Victoria Koblenko! MYOMY maakt met de productie en aankoop van de duurzame design tassen de wereld een beetje mooier en beter. Bekijk de lancering en lees alles over de interessante Positive Icons achter het label. Stuk voor stuk mensen die heel veel moois in het leven hebben bereikt!

fair fashionDé lancering

Zodra ik binnen komen in de monumentale Metaal Kathedraal in Utrecht word ik overweldigd door de prachtige locatie en mooie, fairtrade tassen! We kunnen aan de bar genieten van heerlijke, zelf gemaakte latte machiato’s, water, sapjes en lekkere zoetigheden. We worden meegevoerd naar de grote, karakteristieke zolder van de kerk waar de lancering plaats vindt. De mooie en intelligente actrice Victoria Koblenko presenteert het hele verhaal. Daarnaast komt Marja Baas aan het woord, oprichter en directeur van MYOMY do goods en geeft een toelichting op de lancering van de Positive Icons campagne en het verhaal achter haar bedrijf, dat in oktober 2017 tien jaar bestaat! Mensen die MYOMY tassen dragen en winkels die MYOMY tassen verkopen zijn niet ordinary, ze hebben een speciaal verhaal.

Duurzame én fairtrade tas!fair fashion

MYOMY maakt met de productie en aankoop van de duurzame design tassen de wereld een beetje mooier en beter. Een prachtige visie; ik  ben oprecht geraakt. Alle fair fashion tassen van MYOMY zijn van duurzaam leer. Er zit maar 1% chroom in de tassen ipv 10% zoals in normale tassen. MYOMY bevorderd graag eerlijke mode. Schoonheid van buiten, maar zeker ook van binnen! De tassen zijn allemaal in India geproduceerd en hiermee zijn 100 fairtrade jobs ontstaan. Het is het zo waard om de prijs voor deze speciale tassen te betalen. Ik ben helemaal fan! Ben je ook nieuwsgierig geworden? Je vindt dit mooie merk op de modefabriek en in de Westergasfabriek.

4 Positive icons van fair fashion MYOMY

fair fashionWat is een positive icon? Iedereen kan een positive icon zijn! Je bent er nu alleen misschien nog niet bewust van. Een positive icon is iemand die werkt aan een betere wereld. Of het nu in duurzame goederen aankopen is, goed zijn voor het milieu of vrienden helpen met verhuizen. Door positiviteit te verspreiden en goede indrukken achter te laten maken we iemand’s leven beter en de wereld een betere plek. Hier 4 voorbeelden van positive icons van Myomy!

 •  Irani Sen, directeur van het Craft Resource Center in Calcutta, waar alle tassen van MYOMY duurzaam en fairtrade geproduceerd worden, en medeoprichter van de wereldwijde beweging voor eerlijke handel in de ambachtelijke sector. De grootste impact van deze organisatie: meer inkomen verschaffen voor inwoners India. Mooier mfair fashionaken van de wereld daar draait het bij MYOMY om.
 • Inez van Oord, oprichter van het tijdschrift Happinez en auteur van o.a. het boek ‘Als jouw leven een circel is waar sta ik dan?’ Zij maakte van haar zoektocht naar geluk haar werk. De ultieme levensles van Inez van Oord; vasthouden aan wat ik voel en vind. Probeer te luisteren naar wat je enthousiast maakt. Vertrouw daarop en luister niet naar mensen die er niet in geloven.
 • Willemijn Verloop, directeur van Social Enterprise NL, medeoprichter en partner van Social Impact Ventures, oprichter War Child.
  Ze wil primair iets veranderen in de samenleving! Woman on wings in hetzelfde jaar als myomy opgericht. In 2006 hebben ze een uitwisselingsprogramma met India gedaan en hier kennis gemaakt met een compleet andere situatie in de wereld. Je kunt zelf onderscheid maken in deze ontwikkelingslanden door bedrijfskundig en strategisch advies te geven. Dit is bedoeld om impact krijgen op vrouwen op het platteland door meer kwaliteit van productie, hiermee hebben ze tot op heden meer dan 220.000 banen gecreëerd! Wauw wat een prachtig resultaat!

fair fashionVictoria Koblenko vertelt!

Victoria Koblenko vertelt tijdens de lancering van MYOMY Icons dat ze een voorliefde heeft voor duurzame mode. Koblenko is actrice, media persoonlijkheid, beauty met brains en meer. Een echt positive icon! Ze heeft een levensvisie waar duurzaamheid een grote rol in speelt. Als moeder staat ze bewust stil bij gedrag wat impact heeft op de toekomst. Zodat haar zoontje later ook mooi van de wereld kan genieten. Ze kleden Kiy alleen met duurzame mode, al is dat heel moeilijk om te vinden aldus Victoria. Haar geheim in duurzaamheid? Goede gewoontes. Al eet ze nog steeds af en toe een stukje vlees en vliegt naar opdrachten in het buitenland. Sommige mensen zijn hierover cynisch, ze vinden het maar kleine stappen en concluderen dat ze veganist moet zijn. Maar elke stap telt! Ook in de visie van MVO Nederland!

‘Ik ben geraakt!’

Ten slotte geeft eigenaresse MYOMY, Marja Baas een persoonlijk dankwoord en duurzaam cadeau. Het zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden voor haar en ook voor mij. Ik ben echt oprecht geraakt en ga zeker nog meer met duurzaamheid, fairtrade en fair fashion doen!

fair fashionMijn eigen #PositiveIcons portret!

Na afloop van de lancering krijgen we een heerlijke lunch in de tuin geserveerd. De locatie is adembenemend mooi. Een grote, oude kerk in Leidsche Rein compleet gemoderniseerd met duurzame elementen. Hier rest een lange geschiedenis! Kunstenaars, wetenschappers en publiek ontmoeten elkaar hier. Tevens bezichtigen we de foto expositie van 20 ‘Positive Icons’ makers en dragers. Ook bekijken we de MYOMY tassen collectie in real life en wordt er een professioneel #PositiveIcons portret van mij gemaakt! Super gaaf en bijzonder. Na afloop ontvang ik duurzame goodie bag met de MYOMY My Paperbag short handle original, het inspirerende boek ‘Als jouw leven een cirkel is waar sta je dan?’ van Inez van Oord, een MYOMY fijn kettinkje met de Flower of Life.

Wil jij meer lezen over fair fashion, fashion trends en meer? Lees dan snel verder in mijn fashion blog of neem een kijkje in mijn lifestyle blog.

fair fashionfair fashion

 

 

11 Comments
 • Girls-Things

  Beantwoorden

  Wat leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt gehad.
  Wat een gave tassen ook.
  Lijkt mij leuk om bij geweest te zijn.

 • Sandra

  Beantwoorden

  Nice zeg! Ik ben ook heel erg voor duurzame mode. Wel jammer dat je geen foto’s van de tassen hebt. Die had ik wel willen zien.

  • Chantal Janssen

   Chantal Janssen

   Hoi Sandra! Ik heb onderin de blogpost nog 2 foto’s van MYOMY handtassen toegevoegd, die ik persoonlijk super mooi vind. Tevens kun je op de website van MYOMY (myomydogoods.com) ook nog even de hele collectie bekijken! Er komt deze week ook nog een foto op mijn instagram te staan van de MY PAPER BAG SHORT HANDLE – ORIGINAL. Hoop dat je hiermee genoeg inspiratie op doet! xoxo Chantal

 • nicole orriens

  Beantwoorden

  Wauw, dat lijkt me heel bijzonder om mee te maken. En wat een prachtige locatie!

  Het lijken me mooie tassen.

 • Dyonne Bakker

  Beantwoorden

  Wat leuk! Duurzame mode is ook belangrijk!

 • Annelotte

  Beantwoorden

  Fairtrade! So important! Klinkt echt als een te gekke dag 🙂
  Zelf koop ik geen spullen van leer, maar de verschillende visies die je hier boven beschrijft (inclusief die van jouzelf ) vind ik tof om te lezen!

 • Anne-Marie

  Beantwoorden

  Wat een mooi merk. En Victoria Koblenko is ook al zo leuk.

 • Peggy

  Beantwoorden

  Wow wat gaaf dat je daar heen mocht! Ziet er heel leuk uit! Ik ben benieuwd naar de tassen! X

 • Tiffany

  Beantwoorden

  Zag eruit als een leuk en gezellig event. Wilde alleen graag ook de tassen wat beter bekijken.

  • Chantal Janssen

   Chantal Janssen

   Hi Tiffany!! Heb 2 handtassen onderin de blogpost toegevoegd en er komt deze week ook nog een foto op mijn instagram te staan van de MY PAPER BAG SHORT HANDLE – ORIGINAL. Zo krijg je een nog betere impressie! Tevens kun je de hele collectie bekijken op myomydogoods.com! Hoop dat je hiermee genoeg inspiratie op doet! xoxo Chantal

 • Ana Rita

  Beantwoorden

  Wat een leuke blog! Erg leuk om te lezen waar dit merk voor staat en dat het evenement zo leuk was. Gaaf dat je Victoria hebt ontmoet ook!

Leave a Comment