Mode en cultuur wereldwijd

2474 Views 0 Comment
Mode en cultuur wereldwijd

Mode en cultuur wereldwijd. Vandaag laat ik jullie in mijn fashion blog zien waar de oorsprong van diverse Nederlandse fashion trends ligt. Waar zijn deze trends geboren en hoe draag je ze? We zien in Nederland veel internationale invloeden. Het is super leuk om te zien dat fashion en cultuur samen komen! Zeker voor de cultuur liefhebbers onder ons. Welke culturele fashion trend draag jij?

Mode en cultuur wereldwijdJapan

De Kimono (het gedragen ding – letterlijk vertaald) komt elk jaar weer terug. Je kunt deze mode musthave in bijna elke kleur krijgen of in een hip printje. De oorsprong van de kimono ligt in Japan, een echt Aziatisch kledingstuk. Nu inmiddels ook helemaal geïntegreerd in de Westerse cultuur. Het is een soort van comfi vest met eventueel een riempje om je taille. Natuurlijk kun je de kimono ook gewoon open dragen. Bijvoorbeeld over een hip shortje en basic shirt. Of draag de kimono als stijlvolle jurk. Het is een heerlijk traditioneel kledingstuk wat je tijdens veel diverse gelegenheden kunt dragen. In Nederland is het ook een favo mode musthave in nachtkleding, als badjas. Schiet hem Een kimono schiet je gemakkelijk aan voor een lekker ontbijtje!

Duitsland Mode en cultuur wereldwijd

Deze stoere laarzen van dr. Martens zijn geboren in Duitsland en nu helemaal on trend in Nederland. Ze zijn niet alleen erg rebels, maar ook praktisch en lekker comfortabel. Klaus Maertens uit Duitsland heeft deze stoere boots ontworpen. Hij was legerarts tijdens de tweede wereldoorlog en toen hij gewond raakte aan zijn enkel zat de gewone legerlaars ongemakkelijk, daarom ontwierp hij een aangepaste schoen. Dit stond model voor de Dr. Martens laarzen. Bill Criggs zag deze schoen in een modeblad staan en heeft ze opnieuw op de markt gezet onder de naam dr. Martens. Sindsdien is het een echte mode musthave. Deze iconische schoenen worden geassocieerd met het rebelse leven en sub culturen.

Mode en cultuur wereldwijd uit Zwedengucci

Hoewel je het waarschijnlijk niet verwacht komt de klomp als mode trend uit Zweden! De Nederlanders zijn hier misschien wel mee begonnen, maar zweden heeft deze modetrend meegenomen naar de 21e eeuw. Tegenwoordig zie je deze schoenen terug bij de grootste designer merken als Prada en Gucci. Echte killershoes! Durf jij?

Mode en cultuur-wereldwijd Pyreneeën

De Espadrilles staan echt voor de zomer! Reizigers droegen deze schoenen, omdat het niet veel plaats in hun rugzakken in beslag nam. Ze werden in de veertiende eeuw al gedragen door Catalaanse boeren en zijn afkomstig uit de Catalaanse Pyreneeën. De meeste espadrilles zijn van canvas of katoen en hebben een zool gemaakt van touw. Fijne praktische en ideale schoenen voor zowel modische mannen als vrouwen die van reizen en eropuit gaan houden. Het is een unisex schoen en helemaal hip in Nederland. Tegenwoordig draagt iedereen deze schoenen en kun je ze zowel effen als in diverse hippe prints krijgen.

Mode en cultuur wereldwijdPennsylvania

De meeste minimalistische modetrends zijn bijzonder genoeg allemaal van de Amische bevolkingsgroepen, zo ook de hippe hoed. Tegenwoordig mag een hoed niet meer aan je wardrobe ontbreken en is het een essentiële mode musthave in het huidige modebeeld. Je hebt ze in vele verschillende vormen en maten. De stijlvolle zwarte hoed is hierbij een key item.

Frankrijkvogue

Vanuit de etiquete uit het verleden droeg je altijd zwart als er iemand was overleden. Maar sinds 1962 is de black dress definitief een mode musthave! Vogue publiceerde toendertijd een zwarte jurk van Chanel en dit werd direct een mode hit. Tegenwoordig heeft bijna elke vrouw een Little black dress in haar kast hangen.

Vond je ‘Mode en cultuur wereldwijd’ een interessant artikel? We hebben meer leuke informatie uit het verleden. Ontdek meer mode musthaves uit de historie in het artikel ‘Mode door de jaren heen’. 

Fotobron: foto 1: Pinterest, foto 2: Gucci, foto 3: by myself, foto 4: Supertrash, foto 5: Chanel, foto 6: Vogue, uitgelichte foto: catsandcupcakes

0 Comments

Leave a Comment