Wat trek ik aan op een bruiloft?

6059 Views 8 Comments
Wat trek ik aan op een bruiloft

Heb jij nog een romantische bruiloft van vrienden of familie op de planning staan? Natuurlijk wil je dan in je beste look verschijnen. De juiste kleding voor deze gelegenheid vinden is soms nogal lastig! In deze blogpost help ik jullie met de vraag ‘Wat trek ik aan op een bruiloft?’ Ik geef handige outfit inspiratie en de echte don’ts. Sommige looks kunnen gewoon echt NIET!

Wat trek ik aan op een bruiloft? Inspiratie!

Ga stijlvol en sophisticated gekleed. Dus skip TE korte rokjes. Maxi jurken zijn perfect of kies voor een kokerrok of jurk tot net boven de knie. Neem daarnaast mooie en luxe materialen voor je outfit. Denk aan zijde, satijn of chiffon. Deze stoffen zijn zooo mooi en ideaal tijdens een bruiloft. TE veel accessoires en make up zijn not done. Kleurrijke kleding wordt gewaardeerd, dus GEEN zwart. Pasteltinten zijn altijd goed. Kies voor feestelijke schoenen! Pumps, open high heels of andere sprankelende schoenen.

Wat trek ik aan op een bruiloft Wat trek ik aan op een bruiloft Wat trek ik aan op een bruiloft Wat trek ik aan op een bruiloft Wat trek ik aan op een bruiloftWat-trek-ik-aan-op-een-bruiloft

(Deze jurkjes zijn van Esprit, Josh V, Liu Jo, Nikkie Plessen.)

Dé bruiloft DON’ts!

 • Draag nooit wit, crème of een andere tint wit! (Tenzij er een witte dresscode in de uitnodiging staat vermeld) Het bruidje hoort in het stralende middelpunt te staan, waarom zou jij dan ook wit aantrekken. Persoonlijk draag ik het liefst helemaal geen wit, maar witte printjes en accenten kunnen in principe wel.
 • Té sexy of uitdagend kan echt niet. Geen bh’s in zicht of TE korte rokjes. Bruiloft looks zijn stijlvol.
 • Loungewear en/of plastic slippers krijgen definitely een no go. Maar wie zou dat ook bedenken? 😉
 • Dierenprints of ordinaire looks kun je beter bewaren voor andere gelegenheden.
 • Pas je stijl aan op het thema. Bij de meeste bruiloften hoort een stijlvolle look. Dus skip je favo jeans of destroyed broek. Twijfel je over de dresscode? Neem dan even contact op met de ceremonie meester. Negeer deze nooit!
 • Felle neon tinten of geheel in het zwart kan echt niet. Hou de kleuren lekker neutraal en probeer de aandacht op het bruidje te houden!

De mannen mogen in pak! Ook heeel fijn voor de dames. 😉 Tegenwoordig zie je ook vaak dat de mannen in een mooie donkere spijkerbroek, overhemd en colbert verschijnen. Een mooie zijde stropdas maakt dit plaatje compleet.

Wil je meer artikel als ‘Wat trek ik aan op een bruiloft’ lezen? Bekijk dan meer soortgelijke topic op mijn fashion blog!

Bronvermelding: Uitgelichte foto: Anne Edgar Photography, Josh V, Nikkie Plessen en Esprit.

8 Comments
 • nicole orriens

  Beantwoorden

  Handige post! Mijn jongste zusje trouwde vorig jaar en die had een dresscode. Dat je geen wit mag dragen wist ik.

 • Maryke

  Beantwoorden

  Ik heb nooit een bruiloft maar de komende maand 2! Ik zit dus middenin deze ‘stress’ ? Bedankt voor deze blog, Haha! Vooral de lange met bloemen is mooi ?

 • Corinne

  Beantwoorden

  Ja, precies, daar zit ik dus altijd mee. Wat trek ik in godsnaam aan? Dank je voor de goede tips!

 • marjolein

  Beantwoorden

  Inderdaad elke keer weer een leuke uitdaging. het is zo afhankelijk van wie het huwelijk is. We hebben casual, chique en tenue de viel achter ons liggen. En iedereen geeft er zijn eigen draai aan 😀

 • Dhini

  Beantwoorden

  Handig artikel. . Ja… dat vraag ik me ook zo af als uitnodiging krijg. Thanks voor de tips

 • Sandra

  Beantwoorden

  Het artikel komt goed uit, want Ik heb binnenkort 2 bruiloften 🙂 thanks for the tips. X – esseremoda.nl/a-fashionabledrive-with-mercedes-benz-x-amsterdam-fashion-week/

 • Sandra

  Beantwoorden

  Goeie tips! Ik heb echt in geen eeuwen meer een bruiloft gehad, maar ik heb eigenlijk heel veel zin om me op te tutten voor een bruiloft. Ik had ooit een geweldige rode jurk aan op een bruiloft. Heel stijlvol en vrouwelijk. Die wil ik wel weer eens aan. En ook ooit een supermooie en vrolijke outfit gescoord bij Cora Kemperman. Ik ben zo’n fan van hun ontwerpen.

 • A Fashion Taste

  Beantwoorden

  Goede tips! Ik weet ook nooit wat aan te trekken! Maar meestal lukt het na veel twijfelen toch!

Leave a Comment