Fotolijsten wand op canvas | review

8812 Views 10 Comments
fotolijsten-wand-op-canvas

Een geruime tijd stond een fotolijsten wand op canvas met zelf gefotografeerde herinneringen op mijn wishlist. Een creatieve manier om op een originele én decoratieve manier je persoonlijke herinneringen een plek in huis te geven. Hiervoor heb ik canvas foto`s met baklijsten bij Canvas Company besteld. Het is momenteel helemaal on point om je foto op canvas in een houten lijst aan de muur te hangen.

fotolijsten-wand-op-canvasFotolijsten wand op canvas

Een fotolijsten wand op canvas begint met een goede selectie van foto´s die jou aanspreken. Het is belangrijk om foto’s te selecteren die bijzonder genoeg zijn om een plekje op jouw persoonlijke fotomuur te krijgen. Het is een blikvanger dus alleen de speciaalste foto´s zijn wandwaardig. Kijk bij de selectie goed naar de juiste resolutie van de foto´s, want je wilt natuurlijk geen wazige fotowand. 😉 Als jouw keuze is bepaald dan kun je gaan bestellen. Zelf wist ik meteen voor welke foto’s ik wilde gaan, deze zijn genomen op vakantie en ik heb er heerlijke herinneringen aan. Bovendien vind ik het leukste aan fotograferen om na het maken van de foto’s nog iets met de afbeeldingen doen.

Canvas formaten

fotolijsten-wand-op-canvasDaarna ga je het juiste formaat foto bepalen. Heb je één canvas foto dan is de keuze sneller gemaakt. Voor een fotowand is het mooist om te variëren met de grootte van canvasfoto’s en lijsten. Ik heb daarom gekozen voor verscheidenen formaten, zodat ik een mooi beeld krijg. Namelijk de volgende formaten:

40 x 60
30 x 40
30 x 40
20 x 30

Canvasdoek & baklijst

fotolijsten-wand-op-canvasHet canvasdoek ziet er mooi uit. Het doek zit goed strak om het frame gespannen en loopt helemaal recht. De kwaliteit van het doek is uitstekend, het heeft een mooi canvas reliëf en is niet te grof. De print is haarscherp en loopt over de zijkanten van het canvas doek naar achteren. Omdat ik voor houten baklijsten heb gekozen zie je de zijkanten niet. Kies je ervoor om voor canvas zonder baklijsten te gaan, dan is dit wel van belang. De canvasdoeken zijn gemakkelijk op te hangen door de mee bestelde schroefjes. De baklijsten heb ik aan de doeken vast gelijmd met secondenlijm. Dit vond ik persoonlijk eenvoudiger dan met het meegeleverde bevestigingsmateriaal en het blijft perfect zitten.

Luxe uitstralingfotolijsten-wand-op-canvas

Door de hoge kwaliteit canvas en de mooie houten baklijsten om de canvasdoeken heen krijgt de fotowand een luxe uitstraling en ik ben helemaal blij met het eindresultaat!

Wil je meer interieur inspiratie zoals het artikel ‘Fotolijsten wand op canvas’ opdoen? Bekijk dan meer artikelen in mijn lifestyle blog!

10 Comments
 • Cheryl

  Beantwoorden

  Mooi gedaan zeg! We hebben hier ook 2 doeken van Canvas Company hangen (dan wel zonder baklijst). Mooi om op deze manier aan bepaalde momenten herinnert te worden

 • Eva

  Beantwoorden

  Super om dit te ontdekken! Ik verhuis in minder dan een maand en was nog aan het nadenken over decoratie en foto’s omhoog hangen.

  Dankje, ik ga zeker eens op de website piepen!

  Liefs, Eva
  dark-rebel

 • Sanne de Laater

  Beantwoorden

  Heel gaaf! en ook erg leuk geschreven, een goede aanrader om dat ook zelf eens te doen.

 • Danielle

  Beantwoorden

  Ik vind het er heel gaaf uit zien!

 • Susan | susanblogt

  Beantwoorden

  Ziet er gezellig uit! Vroeger had ik ook een soort foto wand, maar tegenwoordig heb ik mijn muren wat rustiger 🙂

 • Lodi

  Beantwoorden

  Heel erg mooi, zo met mee bij elkaar geeft een heel stoer en mooi aanblik.

 • Edmee

  Beantwoorden

  Mooi hoor! Echt een leuk cadeau voor onder de kerstboom :-)..

 • MC Kleuver

  Beantwoorden

  Ik vind het een hele mooie muur met deze fotolijsten. Overzichtelijk en mooi vormgegeven.

 • Chantal

  Beantwoorden

  Ziet er inderdaad heel sjiek uit! Ik ga het overwegen want wij verhuizen in december dus ik kan helemaal los gaan op de muren haha.

 • Ilona Izabella

  Beantwoorden

  Heel mooi! Ik vind fotowanden waarin gespeeld word met verschillende formaten altijd heel mooi. Het is nog een doel om zelf eens zoiets te maken. Maar eerst verhuizen.

Leave a Comment