Gietvloer maakt industrieel interieur compleet!

8302 Views 11 Comments
gietvloer


Wat nog bovenaan mijn verlanglijstje staat is een gietvloer in de hal en keuken! Met zo’n industriële vloer kun je talloze prachtige combinaties maken. Tevens heeft een gietvloer zooo-veeel mogelijkheden qua bijpassende materialen en kleuren.

Begin bij de gietvloerbasis

Wil je een nieuw interieur dan kun je het beste bij de basis beginnen. Met mooie en tijdloze elementen heb je jarenlang plezier van je interieur. Natuurlijk hoort een vloer hier ook bij! Dit bepaalt de totale uitstraling van je woonkamer. Met een gietvloer ontstaat een heerlijk gevoel van ruimte!

Gietvloer; strak en stoergietvloer met ijzeren materialen en marmer

Een gietvloer is tijdloos, strak en geeft een stoere look en feel. Je kunt een stoere gietvloer mooi combineren met natuurlijke materialen. Denk aan houten balken, planken, tafels of trappen. Stoere, warme vloerkleden, plaids en kussens geven een warme sfeer aan een industrieel interieur. Stoere ijzeren items, zoals  in manden en tafeltjes versterken het strakke effect.

Soorten gietvloeren

gietvloerEr zijn verschillende soorten gietvloeren leverbaar. Van coatingvloer tot hoogwaardige, UV-stabiele polyurethaan gietvloer. Ook de microcement vloeren zijn een nieuwe trend. Deze vloeren hebben een stoere uitstraling, maar zijn wat levendiger omdat ze met de hand worden aangebracht. Tevens zijn ze in talloze kleuren verkrijgbaar! Gietvloeren kunnen op bijna elke ondergrond worden geplaatst en vloerverwarming is geen enkel probleem. Bekijk meer gietvloeren in een gietvloer showroom!

Maak kunstwerk van vloer!

Heb je al jaren een (oude) betonnen vloer en wil je een verngietvloerieuwend effect? Door er een tof patroon of soort ‘vloerkleed’ op te schilderen maak je een waar kunstwerk van je vloer. Zet bijvoorbeeld je eettafel of salontafeltjes op dit patroon voor een mooi beeld. Hou de rest van je interieur hierbij clean en rustig zoals in de afbeelding te zien, zo leg je het accent op deze eyecather!

Natuurlijk ben ik ook super benieuwd wat jullie van gietvloeren vinden? Laat het me graag weten in de comments! Thnks! 

Wil je meer toffe woontrends ontdekken? Lees dan mijn artikel ‘Woontrends 2017in mijn lifestyle blog. Ben je een echte fashionista? Lees dan hot topics in het beauty en fashion blog!

11 Comments
 • Monique

  Beantwoorden

  Wauw, wat super mooi die gietvloer 🙂 Ziet er prachtig uit.

 • Paul Bruseker

  Beantwoorden

  Heel mooi zo een vloer. Weet je wat de kosten zijn en of dit ook te gebruiken is in de badkamer en/of keuken?

  • Chantal Janssen

   Chantal Janssen

   Hi Paul, een gietvloer is inderdaad ook ideaal voor in je keuken of badkamer!! Je hebt allemaal verschillende varianten. Microcement is bijvoorbeeld perfect voor badkamer vloeren en wanden. De prijs varieert zeer. Dit ligt sterk aan de soort gietvloer, maar er is voor ieder budget een oplossing!

 • Marieke

  Beantwoorden

  Wooo, echt heel mooi!! Wij hebben een heel oud (monumentaal) huis, dus dan past een houten vloer wat beter (of niet?). Maar mocht ik nog eens terecht komen in iets moderners, dan vind ik dit er echt te gek uitzien!

  • Chantal Janssen

   Chantal Janssen

   Hi Marieke, het kan allebei hoor. Of een combinatie van gietvloer en hout. Bijvoorbeeld een gietvloer in je keuken/hal en in de woonkamer hout. Een gietvloer kun je ook aankleden met houten elementen en landelijke accessoires. Maar het allerbelangrijkste is dat een vloer echt bij jouw smaak past en je je thuis voelt. 🙂 xoxo Chantal

 • mrskuiperij

  Beantwoorden

  Waaauw! super gaaf ! zeker in deze combinaties

 • Tiffany

  Beantwoorden

  Ik ben vaak op Pinterest en ook hier zie ik zo vaak deze woontrend voorbij komen. And I love it! Past helemaal bij mijn woonstijl.

 • Kirsty

  Beantwoorden

  Ik wist niet dat je zoveel kon met een gietvloer eigenlijk!

 • Sandra

  Beantwoorden

  Ik vind een gietvloer zooo mooi! Mijn buurvroyw beneden heeft het en ik ben stiekem een beetje jaloers op haar. Ik zou het ook wel willen, maar ik ben een beetje bang wat er gebeurt als ik ooit uit dit huurhuis zou vertrekken.

 • Els

  Beantwoorden

  Ik vind dit ook zoo mooi!

 • Daphne

  Beantwoorden

  Hele gave inspiratie! De gietvloer gaat op mijn wishlist!

Leave a Comment