Hotspot A’dam; Hermitage met Russian art & fashion

7298 Views 12 Comments
hermitage

Onlangs bracht ik een bezoek aan Hermitage; een prachtig oud pand aan de Amstel waar diverse tentoonstellingen plaatsvinden. Ik bezocht een expositie over Romanovs & revolutie 1917 en de Russische fashion en art uit dit vervlogen tijdperk. Een Amsterdamse hotspot die je zeker niet mag missen.. Lees vandaag wat ik allemaal zag en bezoek deze EPIC mustsee!

hermitageTentoonstelling Hermitage

In de tentoonstelling Romanovs & revolutie komt zowel het einde van de monarchie, het fatale einde van de Romanovs, hun tragische geschiedenis, de beroemde lovestory als de Russische hofmode uitgebreid aanbod! Daarnaast kun je de mooiste kunst, schilderijen en fashion items van Russische elite bewonderen! De Russische dames waren toentertijd al volop bezig om de mooiste collector items uit Franse steden te verzamelen! Fashion speelde een grote rol. Dames gingen naar de passage om de mooiste designer items op de kop te tikken.

Trenhermitageds van TOEN in fashion items van NU!

Russische fashion zijn een kunstige meesterwerken met prachtige details, waanzinnig mooie ontwerpen, handwerk waar elke fashion liefhebber warm van wordt. Trends van toen zie je terug in mode elementen van nu! Denk aan klassiekers als kanten lange jurken, rushes, doorzichtige stoffen, metallic details, statement oorbellen, kralen op jurken, vlechtkunstwerk in hun haar en Faberge juwelen .

hermitageVerliefd op ontwerpen Paul Poiret

Wat me opviel was de rode draad van jurken van glanzend chiffon, versierd met kraaltjes en pailleten, diepe decolletés en gelaagde stoffen! De Russische dames wilden toen al een statement maken met Collectors items uit Franse steden om hun eigen stijl en persoonlijkheid te onderstrepen! Bij binnenkomst was ik meteen verliefd op de jurk van Paul Poiret. Je zou hem nu zo aan kunnen! De zwarte transparante stof met kant is een echte eyecather. De volgende jurk van Paul Poiret die me blijft volgen is een pastelgele lange jurk met een prachtige kanten kraagje. Kraagjes zijn een musthave anno 2017!

Fashermitagehion inspiratie

Je wordt meegesleept in de tragische geschiedenis (keuzes en beslissingen van de tsaar de revolutie en het einde van 300 jaar Romanovs in Rusland onafwendbaar maakten) en de love story van de Romanovs met hun mooie, uitbundige fashion en groot gevoel voor stijl. Ik probeer deze inspiratie mee te nemen in mijn dagelijkse stijl. St. Petersburg staat definitity op mijn bucketlist! De passage kan een bron van fashion inspiratie voor iedereen zijn.

hermitage

Lijkt jou deze tentoonstelling in het Hermitage ook een bezoek waard? Ik hoor graag jullie reacties!

Wil je meer Amsterdamse hotspots ontdekken? Lees dan mijn artikel over unieke winkels in Amsterdam; hotspots Amsterdam! Wil je meer weten over de huidige fashion trends dan verwijs ik je graag door naar mijn fashion blog!

12 Comments
 • Sandra

  Beantwoorden

  De Hermitage is erg mooi! Deze tentoonstelling lijkt mij ook erg leuk om te bezoeken.

 • Dhini

  Beantwoorden

  Het lijkt mij leuk om een keertje te bezoeken.

 • Malou | Blonde Blossom

  Beantwoorden

  Oh wat een toffe hotspot! De Hermitage is sowieso al prachtig, maar ook superleuk dat het nu echt gaat over fashion. Daar wil ik wel heen! Malou x

  • Chantal Janssen

   Chantal Janssen

   Jaaa is echt het bezoeken waard Malou, je wordt helemaal meegesleept in de tragische geschiedenis van de Romanovs, de weg naar de revolutie door keuzes en beslissingen van de tsaar en de prachtige fashion, juwelen en kunst. Echt het bezoeken waard! xoxo Chantal

 • Lotte

  Beantwoorden

  Dit lijkt me heel gaaf om een keer te gaan bezichtigen! Ik ga hem gelijk even op mijn lijstje ‘dingen die ik nog wil doen’ zetten!

 • Jannike

  Beantwoorden

  Ik ben nog nooit naar de Hermitage geweest, maar het lijkt me tof om een keer te doen!

 • Beau Bewust

  Beantwoorden

  Wauw ik ben sowieso al fan van de Hermitage. Dit moet zeker tof zijn!

 • Bregtje

  Beantwoorden

  Bekend met het gebouw maar nog niet met deze tentoonstelling. Zo te zien zeker de moeite waard om binnenkort te bezoeken als ik weer in A’dam ben! Bedankt voor de tip!

 • Astrid

  Beantwoorden

  Die zwarte jurk is inderdaad echt prachtig! Lijkt me een interessante tentoonstelling!

 • Natascha De Bock

  Beantwoorden

  De Hermitage ziet er een hele mooie locatie uit! 🙂 Ik vind zulke tentoonstellingen ook altijd superinteressant!

 • Rachel

  Beantwoorden

  Ten eerste je hebt een prachtig figuurtje en wat een fijn verslag, ik ben er nog nooit geweest

 • Marielle

  Beantwoorden

  Wat een toffe tentoonstelling! Je zag er leuk uit!

Leave a Comment