Sumsum & co: food hotspot in Amsterdam!

4572 Views 9 Comments
sumsum

Als liefhebber van aparte, buitenlandse gerechten mocht ik een aantal heerlijke Sumsum producten uitproberen. Sumsum is een delicatessenwinkel in hartje A’dam met delicatessen uit het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Alle producten zijn CO gifvrij en diervriendelijk tot stand gekomen. Een bijzonder mooi en belangrijk streven. Lees alles over de heerlijke producten en doe mee met de winactie.

SumsumReview Sumsum producten

In het pakketje van Sumsum zitten testpotjes Tahine en Dadel Honing, een stuk authentieke Halva met kinder bueno erin verwerkt. Daarnaast een heerlijke Ginger Lemon thee die je ook als ice thea kunt gebruiken of als ingrediënt (maak er een siroop van) in een limonade, mocktail of cocktail. Hmmm.. Halva en Tahine zijn vast voor veel van jullie onbekende producten. SumSum vertelt dat dit ook voor de meeste foodies die de delicatessenwinkel bezoeken nieuw is. Er zijn ruim 40 verschillende Halva smaken verkrijgen! Bijzonder veel keus dus. De Nederlandse bekende patissier Jürgen Koens en chef Wouter Weststrate maken ook gerechten en desserts met Tahini en Halva.

CO gifvrij en diervriendelijke producten!

Alle Sumsum producten zijn diervriendelijk en CO-gifvrij, hierdoor ook ideaal voor veganisten en het past perfect in milieubewust gedrag. Elke milieuvriendelijke stapt telt mee!

sumsumHalva

Sumsum Halva is een zoete delicatesse met als hoofdingrediënt: Ethiopisch sesamzaad. Hier komt ook de naam Sumsum vandaan. Het gerecht komt uit het midden-oosten en oosten. Ze eten het daar meestal als dessert, tussendoortje of bij de koffie. Ik combineer het zelf graag bij cappuccino of thee en deze lekkernij smaakt in een woord verrukkelijk! Tip: heel lekker bij ijs! Daarnaast bevat het ook nog eens gezonde omega’s, is het rijk aan ijzer, calcium, vitamine A, B en heeft het een positief effect op je spijsvertering en cholesterol gehalte. Het vertraagd ook het verouderingsproces. In Turkije is Halva een traditioneel etenswaar, tevens vind je deze lekkernij terug in Pakistan, Iran, Wit Rusland en Oekraïne.

sumsumTahini

Ik ben zelf gek op hummus en de Sumsum Tahini is daar perfect voor! Hummus kun je voor zoveel momenten gebruiken. Bij de borrelhapjes, het avondeten of als lunch op een stokbroodje. Allemaal heerlijk.Je kunt de Tahini ook toepassen als dressing voor groenten, vlees en vis. Tahini wordt gemaakt van sesamzaadjes uit Ethiopië.

Dadelhoning

De zuivere dadelhoning is een fijne suikervervanger en kan ook gemakkelijk in warme gerechten worden toegepast! Ik ben zelf gek op honing in de thee, dat maakt mijn verse muntthee of groene thee veel smaakvoller. Tevens voeg ik de honing ook graag toe in yoghurt met honing. Voor welke gerechten of dranken gebruik jij dadelhoning?

Winactie!sumsum

Wil jij een mooi Sumsum pakket uitproberen? Doe dan snel mee met de winactie op instagram! Wie weet kun je zelf ook gaan genieten van de heerlijke delicatessen. Of bezoek Sumsum op de Heiligeweg 7 te Amsterdam.

Wil je meer food hotspots ontdekken? Lees dan snel verder in mijn lifestyle blog! xoxo Chantal

Bronvermelding foto’s: uitgelichte foto en foto 1 Your Fashion Avenue, foto 2 t/m 4 SumSum Amsterdam.

9 Comments
 • Krystle

  Beantwoorden

  Daar houd ik ook wel van, lijkt me erg lekker. Honing gebruik ik eigenlijk nooit. Heel soms een beetje in de yoghurt.

 • Beau Bewust

  Beantwoorden

  Wat een leuke en lekkere producten allemaal!

 • nicole orriens

  Beantwoorden

  Het valt me op dat er steeds meer plekken zijn waar je terecht kunt voor verantwoord en eerlijk gemaakt voedsel. Dit lijkt me ook weer een bijzondere plek!

 • Jasper

  Beantwoorden

  Ik had nog nooit gehoord van Sumsum, maar het ziet er in ieder geval lekker uit! Bewust eten doen ik niet, maar wel alles wat lekker is ;).

 • Mylou

  Beantwoorden

  Wat een bijzondere producten, nog nooit van gehoord. Maar klinkt zeker interessant, vooral de Halva!

 • Dhini

  Beantwoorden

  Nog nooit gehoord over Sumsum. Leuke plek en ze lijken lekkere producten

 • Tiffany

  Beantwoorden

  Nog nooit eerder van SumSum & co gehoord, maar wel fijn dat ze zo milieubewust zijn gemaakt.

 • Corinne

  Beantwoorden

  Wat goed! Ik hou heel erg van eerlijke producten. Ben vooral benieuwd naar de Halva en Tahini. Lijkt me heerlijk!

 • Thomas Culinair

  Beantwoorden

  Dat lijken me mooie producten, goed dat er steeds meer “milieuvriendelijke” producten te vinden zijn. En hummus… dat is altijd lekker!

Leave a Comment